Blog #3

Blog #3

Gijs en Andrea zijn 20 jaar getrouwd ze wonen samen met hun 2 dochters in Bussum. Andrea geeft aan dat zij het niet meer weet in hun huwelijk. Er is nog zoveel liefde maar Gijs heeft zich volledig teruggetrokken en heeft zelfs een korte affaire gehad.

Andrea weet niet meer wat te doen. Ze snakt naar verbinding met haar man en ze hebben meerdere keren per week gesprekken over hun relatie en waarin zij vertelt hoe erg ze hem en de verbinding mist. Als ze aan Gijs vraagt of hij ook zo’n last heeft van het gebrek aan verbinding zegt hij dat dat niet zo is. Andrea zegt tegen me dat ze dat niet kan geloven.

“Het komt door de zaken uit zijn jeugd ik weet het zeker. Als die die nou zou verwerken en daar hulp voor zou zoeken zou het allemaal anders zijn.”

Ik vraag Andrea of ze verbinding voelde in het begin van de relatie en ze geeft aan van wel. Toen had Gijs ook zijn jeugd trauma nog niet opgelost toch vraag ik? Nee, zegt Andrea “maar toen zaten we in de Honeymoon fase dan is alles nog leuk.”

Natuurlijk is het waar dat we in de verliefdheidfase van onze relatie alles leuk vinden en onze beste kant laten zien. Tegelijkertijd is het absoluut mogelijk om ook na jaren, ook na teleurstelling en pijn (wat een gegeven is als je een relatie met iemand aangaat), een passievolle, intieme en vervullende partnerrelatie te ervaren. Ook zonder dat je al je jeugdtrauma hebt opgelost.

De reden dat Gijs en Andrea nog in deze situatie zitten, komt doordat zij een van de meest gemaakte relatiefouten maken. Iets wat ik terug zie komen bij ieder koppel die een gebrek aan verbinding en afstand ervaart.

Een van de meest gemaakte fouten in een relatie is dat we wachten totdat de relatie 'vanzelf' weer beter wordt. We wachten tot het vertrouwen wat is geschaad weer terugkomt, we wachten tot ons gevoel weer helemaal goed zit, we wachten totdat de kinderen groter zijn..

Het gaat NIET 'vanzelf' weer goed.

Dit klinkt hard maar dit zeg ik echt om je te helpen. Ik zie teveel relaties kapot gaan, mensen die met de dag verder uit elkaar groeien, heel weinig intimiteit ervaren, affaires beginnen en zelfs een open relatie beginnen terwijl ze dat diep van binnen niet echt willen. Dit gebeurt omdat ze afwachten totdat er iets verandert en het gevoel en vertrouwen weer terugkomt, maar zoals je in de gratis masterclass Krachtig in de Liefde leert, werkt het dus precies andersom.

Ik leg Andrea uit dat Gijs de verbinding wel mist, maar dat hij dat nu niet kan voelen omdat hij, al dan niet onbewust in overlevingstand zit, net als zijzelf. Bij vrouwen en mannen ziet dat er meestal anders uit. 

Daarbij zijn verbinding en geborgenheid voor vrouwen als zuurstof maar voor mannen zijn respect en waardering diezelfde zuurstof. Partners beseffen vaak niet wat er werkelijk aan de hand is in de relatie.

Als een vrouw de verbinding met haar partner of de relatie dreigt te verliezen, gaat zij in haar hoofd zitten. Het is een hele natuurlijke reactie als je relatie onder druk staat omdat het zenuwstelsel stresshormonen aan gaat maken.

Ze gaat piekeren over de relatie en ze gaat er alles aan doen om deze proberen te “fiksen“. Ze gaat praten over wat ze mist, ze gaat vragen wat er toch met hem aan de hand is en in haar hoofd spelen constante gedachteloops; Als haar man zijn jeugdtrauma maar zou oplossen dan zou het goed komen, als zij maar wat vaker naar sportschool ging en daar wat aantrekkelijke uitzag, als hij nou eens wat beter zijn best deed, als ze maar meer tijd samen hadden..

Wat Andrea niet weet is dat alle goed bedoelde intenties haar man alleen maar verder van zich afduwen en dat ze een enorme druk op haar man, zichzelf en de relatie legt. Terwijl zij denkt dat ze oplossingen voor de relatie aan het zoeken is, komt er bij Gijs voornamelijk binnen dat hij het niet goed genoeg doet, dat hij niet goed genoeg is en dat hij zijn vrouw ongelukkig maakt. Na een tijdje heeft dit hem volledig verlamd en durft hij zich niet meer open te stellen. Het enige wat nog veilig voelt is terugtrekken en afleiding zoeken in andere zaken zoals werk, vrienden, sport, hobby’s alcohol of andere vrouwen. Plekken waar hij zich misschien nog wel gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Het gaat hier absoluut niet om schuld omdat er niemand schuldig is. Het gaat wel om twee mensen die zielsveel van elkaar houden en op punt van scheiden stonden omdat ze niet wisten wat er aan de hand was in de relatie en hoe ze dit kunnen oplossen.

Je kunt je nu inschrijven voor de Gratis Masterclass Krachtig in de Liefde.  Hier ontdek je de 2 grootste fouten die we maken in onze partnerrelatie waardoor we de liefde van ons afduwen en de 5 bewezen stappen om een gelukkige, vervullende partnerrelatie te creëren waarin jouw behoeftes én die van je partner moeiteloos worden vervuld. 

Schrijf je in voor de gratis Masterclass Krachtig in de Liefde

Ontdek de 2 meest gemaakte fouten die we maken in onze relatie en de 5 stappen om een intieme, verbonden en vervullende partnerrelatie te ervaren. 

More...

Add Icon

Geef een reactie